Op 10 september 2023 was de vijfde editie van de TondenTheaterToer!

U leest het goed, dit jaar vierden we ons eerste lustrum van de TondenTheaterToer op 10 september. In 2015 zijn we gestart met dit evenement en sindsdien hebben we genoten van 16 prachtige en unieke verschillende locaties in Tonden, evenzoveel optreden van ondermeer Kiki Schippers, de Jazz Politie, Peter Lusse, Remy Evers, Senne Guns en vele vele anderen. Van humor tot dans, van opera tot pop. Ook dit jaar hadden we weer een uniek, uiteenlopend en bijzonder programma, zodat u ook van deze vijfde editie goed heeft kunnen genieten. En dat natuurlijk allemaal weer op uw eigen fiets! 

 

Hieronder staan de vier geprogrammeerde voorstellingen: 

 

Niek Takens en Guyllaume Wibowo hebben tijdens het Amsterdam Kleinkunst Festival 2023 de harten van het publiek veroverd. Presentator Ronald Snijders was zo enthousiast dat hij direct na hun openingsoptreden al riep: “We hebben de winnaar!”. 

Hun act is een prachtig voorbeeld van hoe kleinkunst en variété kunnen samensmelten tot een visueel spektakel. De mini koorddanser was van een ongekende schoonheid en doet denken aan rijke repertoire van Mini & Maxi. Een uniek duo die u gezien wil hebben en nimmer meer zonder glimlach  kunt denken aan neusgymnastiek, kinderwagens ten het gaan plaatsnemen op een pianokruk!! 

Pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst vormen samen Beth & Flo. Het duo weet de zaal elke keer te verrassen met haar virtuoze, vurige en energieke manier van spelen en haar interpretatie van de klassieken van componisten als Gershwin en Rachmaninov.

Twee dames, 1 vleugel... ze breken alle muziekale muren af. Weg met de regels en tradities. Waarom zou je Rachmaninov niet kunnen spelen met een prei in je achterzak? Beth & Flo betreden Tonden met een programma vol absurde sketches, prachtig pianospel en dito samenzang.

Andries Tunru won diverse prijzen op belangrijke comedyfestivals. In 2015 studeerde Andries af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Een jaar later viel hij met zijn grappen ook tweemaal in de prijzen. Hij won de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Tijdens de TondenTheaterToer 2023 krijgt u een voorproefje van zijn nieuwste show, iets om naar uit te kijken!

DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo en Tom de Ronde. Beiden studeerden aan de Mimeopleiding in Amsterdam aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar vonden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch theater waarin je als kijker wordt ondergedompeld in een surreële, absurdistische wereld met eigen regels. Met hun eerste voorstelling After The Echo wonnen ze de Best of Fringe Award.

It really hurts when your head hits the concrete geeft je een inkijk in hun komische melancholische wereld. Een man sleept zijn kompaan met zich mee als lappenpop. Een 70 kilo wegend lijf dat voor eeuwig aan hem gebonden is. De tocht brengt hen door het zeemzoete, het absurde, het angstaanjagende en het ontroerende. Verwacht een beeldenstorm die leest als een gedicht en die je langs acrobatische virtuoze hoogtepunten laat komen. Geniet van deze bijzondere voorstelling te Tonden.